DOKVAST TRANSFORMEERT DAK NEWLOGIC VI TOT DUURZAME ENERGIECENTRALE

< BACK TO OVERVIEW

DOKVAST TRANSFORMEERT DAK NEWLOGIC VI TOT DUURZAME ENERGIECENTRALE

2019-12-2

Met de plaatsing van 16.864 zonnepanelen heeft DOKVAST het dak van haar pand NewLogic VI op industrieterrein Ekkersrijt in Eindhoven/Son naar een duurzame energiecentrale getransformeerd. Op het dakvlak van 41.000 m2 liggen hoogrendementspanelen van elk 300 Wattpiek (Wp) met een totaal vermogen van 5,1 MWp. De verwachte opbrengst per jaar is 4400 Mwh per jaar, waarmee jaarlijks ca. 1300 huishoudens van lokale groene stroom worden voorzien.

Met het zonnestroomproject wordt bijgedragen aan de duurzame doelstellingen van de Oisterwijkse vastgoedontwikkelaar, die inmiddels vijf BREAAM ‘Outstanding’ panden op haar naam heeft staan. ‘DOKVAST legt de duurzaamheid lat hoog. Door één van de grotere zonnestroomprojecten van Nederland te realiseren onderstrepen we onze ambitie’, stelt Jos Klanderman, managing director van DOKVAST. In de zomer van 2019 verrichtten Jan Boersma (wethouder Son en Breugel) en Alphons van Erven (Rhenus Logistics) de openingshandeling van het zonnestroomproject. Sinds eind juni 2019 is de installatie definitief operationeel.

NewLogic VI

NewLogic VI wordt gehuurd door de Duitse logistiek dienstverlener Rhenus Contract Logistics. Het pand is gebouwd met duurzame materialen en voorzien van triple beglazing, extra wand- en dakisolatie, automatisch dimmende led verlichting en een warmtepompinstallatie. Het distributiecentrum behaalde een BREEAM-outstanding score van maar liefst 87,81%. Fase 1 werd reeds begin 2017 opgeleverd, fase 2 volgt uiterlijk in 2022. Hiervoor is de SDE-beschikking voor ruim 11.000 panelen inmiddels toegekend.

Powerlinq

DOKVAST heeft voor de activiteit opwekken van duurzame energie op eigen distributiecentra POWERLINQ B.V. opgericht. Door KiesZon is op drie distributiecentra in totaal ca. 40.000 zonnepanelen geïnstalleerd. Jaarlijks gaan deze zonnedaken samen ruim 11.000 MWh zonnestroom produceren.