DOKVAST verkoopt nieuw XXL-DC in Midden-Limburg aan P3 Logistic Parks

< BACK TO OVERVIEW

DOKVAST verkoopt nieuw XXL-DC in Midden-Limburg aan P3 Logistic Parks

2020-11-1

Ontwikkelaar DOKVAST heeft een XXL-DC van 98.000 m² in de omgeving Echt-Susteren (Nederland) verkocht aan P3 Logistic Parks. DOKVAST kocht het perceel van 136.600 m² van Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg, ontwikkelaar van het bedrijventerrein Midden-Limburg. Door de gunstige ligging in het zuidoosten van Nederland en de sterke vraag van gebruikers, is het pand vooral geschikt voor grote 3PL- en e-commerce partijen. In lijn met de duurzaamheidsdoelstellingen van DOKVAST zal het pand na oplevering voor een Breeam Outstanding certificering (het hoogst haalbare Breeam-certificaat) in aanmerking komen. 

Heembouw Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp dat wordt gekenmerkt door doelmatigheid en eenvoud. Pragmatisch, maar met een hoogwaardige uitstraling. Bovendien krijgt het omliggende terrein vanuit landschapsontwerp extra aandacht en wordt het zo mogelijk voorzien van een natuurlijke en groene invulling. Dit complex gaat bestaan uit een kantoor van ca. 1.300m2, een magazijn van ca. 85.000 m2 en de vloer voor VAS-activiteiten is 12.700 m2. De bouwspecificaties omvatten onder meer een zonnepaneelinstallatie op het dak, 12,2 meter vrije hoogte, 82 elektronische laadbruggen en een sprinklerinstallatie.

Langetermijn investeerder en ontwikkelaar van logistiek vastgoed P3 Logistic Parks werd bij de verkoop geadviseerd door NL Real Estate – Knight Frank, Dentons en C2N. Raimond Weenink Bedrijfsmakelaardij gaf hierbij advies aan DOKVAST. Bouwbedrijf Heembouw is recent gestart met de bouw van dit mega-distributiecentrum, dat naar verwachting in Q4 2021 wordt opgeleverd.